15 Ocak 2019 Salı

Hollanda Vize Başvurusu

Hollanda Vize Başvurusu 

Hollanda vizesi, Türk Vatandaşlarına yönelik tüm Hollanda vizesi şartlarının yerine getirildiği süre süresince başvuru yapmak için en kolay vizelerden biridir. Bu vizeye başvurmak için başvuru sahiplerinin Hollanda Vizesi başvuru formunu doldurmaları, tüm destekleyici belgeleri toplamaları gerekmektedir.Bu belgeleri ve biyometrik fotoğraflarınızı göndermek için Hollanda Konsolosluğu ile iletişim kurmaları gerekir. Gönderildikten sonrasında vizenizin verilmesi 14 iş günü sürebilir.

Hollanda Vizesi Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz. Bu biçim düzenlenebilir bir pdf formunda mevcuttur.Bilgisayarda doldurulabilir ve daha sonrasında yazdırılabilir ve ya mürekkeple doldurulabilir. Yazılan bir formun yazdırılması daha iyi bir düşünce olarak kabul edilir ve daha hatasız bir biçim gönderme işlemini çok daha basit hale getirir.

Hollanda Vizesi Gerekli Evraklar

Hollanda Vizesi Gerekli Evraklar

Hollanda Vizesi Gerekli Evraklar aşağıda belirtilmiştir:

* Son 10 yıl içinde verilen bir geçişlik yada başka bir gezi belgesi göndermelisiniz. Bu sayfa minimum 2 boş sayfaya haiz olmalı ve Schengen bölgesinden ayrılmayı düşündüğünüz tarihten sonra minimum 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

* Doldurulmuş ve imzalanmış bir Hollanda vize başvuru formu göndermelisiniz. Gezi belgenizde sizinle beraber gezi eden kimler var ise kendi vize formunu sunmalıdır. 18 yaşın altındaki çocukların formlarının bir ebeveyn yada vasi tarafınca imzalanması gerekir.

* 18 yaşın altındaysanız ebeveynlerinizden ya da velilerinizden biri veya her ikisi olmadan gezi ediyorsanız,onlardan biri tasdik formu imzalaması gerekmektedir. Sınır muhafızları, Hollanda'ya vardığınızda bu formu görmek isteyebilir.

* Başvurunuzla birlikte gönderdiğiniz fotoğrafın geçişlik fotoğraflarına ilişkin Hollanda ülkesi gereksinimlerini karşılaması gerekmektedir.

* Başvurunuzu gönderdiğinizde parmak izleriniz alınacaktır. Bunlar 5 yıl boyunca geçerli kalacaktır. 12 yaşın altındaki çocuklar gibi bazı başvuru sahiplerinin parmak izlerini almasına gerek yoktur.

* Başvurunuz için bir ücret istenilecektir. Harici bir servis sağlayıcı vesilesiyle başvurursanız, sağlayıcıya ek bir ücret ödemeniz gerekir.

Gerekli belgeler tamamlandıktan sonra Hollanda Vizesi almak için başvurabilirsiniz.

18 Yaş Altı Çocuklar İçin Vize Başvurusu

18 Yaş Altı Çocuklar İçin Vize Başvurusu

 18 yaş altı çocuklar için Hollanda vizesi gerekli evraklar :

* Ebeveynin düzenli gelirinin kanıtı (Belirtilen aylık gelire sahip iş sözleşmesi,banka ekstresi ya da işletme lisansı gerekmektedir.)

* Ebeveynden noter onaylı gezi izni ( Anne-Baba gezi izni)

* Bir anne-baba başka bir ülkede yaşıyor ise noter onaylı ebeveyn seyahat izni


Not: Ülkedeki Hollanda Konsolosluğu / Büyükelçiliğine başvururken, veli yada veli ufak yaşlarındaki çocuklarına eşlik etmesi gerekmektedir.